TABLEAU софтверот е достапен за организациите од регионот


Tableau Desktop е drag-and-drop софтверска апликација која овозможува анализа на податоци во било која големина или во било кој формат.

Ова софтверско решение е софистициран алат за визуелизација на податоци, и овозможува подобри одговори на прашањата поврзани со собирање на податоци, за создавање на "dashboard" и праќање на податоци, преку лесна употреба. 

Резултатите може да се споделат со други корисници на Tableau Desktop, преку бесплатниот Tableau Reader или  онлајн преку Tableau Public апликацијата.

Tableau софтверот е достапен преку програмата за донации TechSoup за организациите кои ги исполнуваат условите на следниот линк: https://www.techsoupbalkans.org/mk/directory/360