Microsoft donira neprofitnim organizacijama platformu u oblaku – Microsoft Azure

Microsoft Azure sada je besplatno dostupan neprofitnim organizacijam diljem svijeta zajedno sa softverima Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility te Power BI

·       Microsoft dnevno donira 2,6 milijuna dolara u softvera, odnosno više od milijardu dolara godišnje

ZAGREB, 11. listopad, 2016. - U skladu s ciljem da cloud usluge stavi u službu javnog dobra, tvrtka Microsoft objavila je kako je cloud platforma Microsoft Azure od sada dostupna neprofitnim organizacijama diljem svijeta besplatno. Ova odluka je dio većeg projekta kojim se Microsoft u siječnju ove godine obvezao da će u sljedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru.

Azure nudi integrirani paket cloud usluga - analitiku, računarstvo, web i mobilne aplikacije, umrežavanje, pohranu i više – kako bi se neprofitne i nevladine organizacije osnažile da ostvare svoje misije i postignu više; više uvida, veću učinkovitost i veći utjecaj. Također, cloud usluge pomoći će nevladinim organizacijama diljem svijeta, koje djeluju u vrlo izazovnim situacijama, imaju ograničene proračune, a time i ograničena sredstva, osoblje i tehnologiju, da ubrzaju inovacije te ostvare nove uvide kroz obradu podataka i brže donose odluke, a sve uz vrhunsku sigurnost i najnapredniju zaštitu podataka. Azure se integrira s postojećom IT infrastrukturom i raste u skladu s rastom organizacije, te pruža mogućnost korištenja Microsoft podatkovnih centara za širok raspon mogućnosti i scenarija.

Ova donacija samo je jedan dio ukupnih Microsoft donacija jer tvrtka raznim neprofitnim organizacijama diljem svijeta dnevno donira 2,6 milijuna dolara u softveru, što iznosi više od milijardu dolara godišnje. Inače, besplatna Azure platforma u oblaku za neprofitne i nevladine organizacije uključuje korištenje alata i programa kao što su Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility, Power BI, kako bi mogli ostvariti što više dobrih projekata u svojim zajednicama.

Moderne neprofitne organizacije će kroz Azure platformu moći ostvariti veći učinak na terenu, a pet osnovnih prednosti koje će dobiti kroz Azure su:

1. Komunikacija: neprofitna organizacija može komunicirati i surađivati u realnom vremenu, interno kroz odjele i s osobljem na terenu te s donatorima, volonterima i partnerima.

2. Mobilnost: osoblje organizacija ostaje povezano s informacijama, datotekama i podacima dok su u uredu ili dok borave na terenu, te mogu biti produktivni bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju.

3. Prikupljanje podataka: neproftina organizacija može razviti kvalitetnije i dugotrajne odnose s donatorima, članovima i volonterima kroz prikupljanje podataka i posljedične uvide u djelovanje organizacije što olakšava odluke.

4. Povjerenje: organizacija osigurava sigurnost, privatnost i usklađenost štiteći podatke i kontrolu pristupa.

5. Učinkovitost: neprofitna organizacija smanjuje troškove i povećava učinkovitost pomoću fleksibilne cloud usluge, te kontrolira IT ulaganja i seli poslovanje u oblak vlastitim tempom s mogućnošću skaliranja.

O tome kako vaša neprofitna i nevladina organizacija može ostvariti besplatno korištenje platforme Microsoft Azure saznajte ovdje, ili na blogu o samoj usluzi   

Nevladine organizacije u Hrvatskoj mogu besplatno aplicirati za ove donacije putem TechSoup programa www.techsoupbalkans.org . Sve informacije vezane za registraciju i pristup možete dobiti na info@techsoupbalkans.org  

Za više informacija o tome kako aplicirati, pogledajte na narednom linku: https://www.techsoupbalkans.org/bcs/node/15192

***

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/

 

BashkangjiturMadhësia
Azure_non_profits.pdf199.21 KB